ALPORT BAKÜ

ALPORT BAKÜ
Modern ipek yolu ve büyük ulaşım koridorlarının kavşağında yer alan ve Avrasya'nın kalbindeki en büyük intermodal lojistik merkezi olan Bakü limanını geliştirmek için Temmuz 2022’de 15 yıllık işletme hakkı alınmıştır. Anlaşmayla birlikte Ro-Ro, konteyner ve gübre terminali işletmesini Albayrak grubu devralmıştır.

Alport’un dünya genelindeki geniş lojistik tecrübesiyle birlikte Orta Asya ülkelerinden Avrupa ve Türkiye’ye taşınan kargo hacmindeki artış da desteklenerek modern lojistik çözümlerle operasyonel çalışma sağlanacak ve limana daha fazla yük çekilerek Azerbaycan ekonomisine katma değer kazandırılacak.

Albayrak Grubu’nun Bakü limanındaki faaliyetlerinin gerçekleştirildiği liman, 150.000 TEU/yıl kapasiteye sahip olup 2 adet kapalı depo alanı ve 2.250 metre rıhtım uzunluğuna sahiptir. Yılda 15 milyon ton yük elleçleme kapasitesine sahip olan liman, konteyner, yolcu, Ro-Ro, genel kargo, kuru dökme yük ve proje kargo terminalleriyle hizmet vermektedir. Limandaki gübre terminali ve konteyner terminali, İpek Yolu Orta Koridoru üzerindeki lojistik faaliyetlere önemli katkılar sağlamaktadır.