ALBAYRAK GRUBU YARALARI SARMAK İÇİN YOLLARDA

10 Şubat 2023
ALBAYRAK GRUBU YARALARI SARMAK İÇİN YOLLARDA

 

Albayrak Grubu, Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından seferberlik ruhuyla harekete geçti. Toplam değeri 150 milyon TL olan yardım malzemesi AFAD başta olmak üzere devletin ilgili kurumlarıyla ve çeşitli STK’larla koordineli şekilde bölgeye ulaştırıldı.

 

Albayrak Grubu, 10 ilimizde meydana gelen depremde mağdur olan afetzedeler için 150 milyon TL değerinde yardım gönderdi. Gruba ait Nakil Lojistik, Albayrak İnşaat, Albayrak Medya, Sukkar Şeker, TÜMOSAN, Kademe, Vogel, Platform Turizm, Ağa Maden, Yeşil Adamlar, Albil, Trabzon Port, Birun Kümbet ve Varaka şirketlerinin büyük destekleriyle toplamda 7 tır giyim desteği, 7 tır gıda ve hijyen desteği, 5 adet konteynır ve çadır, 6 adet mobil tuvalet, 4 adet mobil aşevi, 10.000 adet tekstil ürünü bölgelere teslim edildi.

Bunun yanında 20 adet nakliye için yardım tırı, 72 adet yolcu transferi için otobüs ve minibüs, 3 ton yakıt desteği, toplamda 51 adet kamyon, vinç, loader, ekskavatör, forklift, jeneratör benzeri iş makinaları desteği de deprem bölgesi için kullanıma sunuldu.

Ayrıca Grup şirketlerinde çalışan gönüllü ve operatörlerden oluşan toplam 82 kişi bölgeye intikal ederek kurtarma çalışmalarında görev aldı. Albayrak Medya’dan 50’nin üzerinde medya çalışanı da afet bölgesinden yaptıkları yayınlarla doğru ve şeffaf bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

AFAD, Kızılay ve çeşitli STK’ların iş birliğiyle bölgenin ihtiyacına göre destekler devam ederken bir yandan konteyner kentlerin kurulumu için harekete geçildi. Albayrak Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Albayrak Grubu kurulduğu günden itibaren her koldan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ve uzatılan her eli tutmayı kendine görev bilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, ihtiyaç duyulan her alanda Albayrak Grubu olarak, seferberlik ruhuyla yaraları sarmaya ve elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz” denildi.