DERİN TARİH

DERİN TARİH
2011 yılı yaz aylarında filizlenen yeni bir tarih dergisi fikri, 2012 Nisan’ında “Tüm bildikleriniz tarih olacak” sloganıyla hayata geçirildi. Tarih alanında hiç kimsenin son sözü söyleyemeyeceği, her zaman yeni belge ve bilgilerin, farklı yaklaşım ve bakış açılarının geliştirilebileceği şuuruyla okurunun huzuruna çıktı.

Derin Tarih her ay gündem yaratan kapak dosyaları, sahanın uzmanı akademisyenlerden ezber bozan makaleler, sağlıklı yorumlar ve orijinal belgelerle tarihin silinmez izlerini okuruna ulaştırıyor.

Osmanlı’nın öteki yüzü, İslam tarihinden çarpıcı ayrıntılar, Avrupa’nın açılmamış sayfaları, yakın tarihin kara delikleri, dinler tarihinin büyüleyici serüveni, Selçuklu ve Türk tarihinin merak uyandıran meseleleri ve daha pek çok tema her ay okurun beğenisine sunuluyor.

İlk defa yayınlanan vesika, fotoğraf, belge ve haritalar, tarihin isimsiz kahramanlarının hayat hikâyeleri, yerli ve yabancı tarihçilerle özel röportajlar, abide şahsiyetlerle ufuk turu, kitap değerlendirmeleri ve daha pek çok başlık Derin Tarih sayfalarında kendisine yer buluyor.

Mazlum tarihin sesi olmayı hedefleyen Derin Tarih, adil bir tarihe erişebilmek için alınması gereken uzun yoldaki ana uğraklardan biri olma gayretinde. Ülkemizdeki sahte tarihin kendini efendi ilan etmesine ve devleti arkasına alarak potansiyel tarihleri yutmasına itiraz ediyor.

Tarihin farklı bir anlatısının da mümkün olduğu inancıyla bakir meselelere kulaç atmayı, erişilmemiş belgelere dokunmayı, son rafa itelenmiş dosyaları öne çıkarmayı, sahte ve gerçek kahramanları ayıklamayı şiar ediniyor.