CİNS DERGİ

CİNS DERGİ
Cins, “birinci sınıf bir kültürün, birinci sınıf bir düşüncenin, birinci sınıf bir duyarlılığın” sesi olmak için; “Evladım onlar put!” ihtarıyla 2015 Ekim ayında yayın hayatına başlayan bir kültür ve edebiyat dergisi. İlk sayısından itibaren, medyanın tüm kanallarıyla Türk halkına dayatılan hâkim söyleme karşı yükselen bir itirazla ve “verili kültürel iktidar” meselesini irdelemeye dair bir çağrıyla başlamıştı Cins’in yolculuğu.

Yaptığı bu cesur çağrı kültür ve sanat dünyasında yankı uyandıran ve karşılık bulan Cins, bugün ardında onlarca sayılık bir yayın geçmişi bırakmış alanında söz sahibi bir dergi.

Cins her sayısında çağrısını ve mesajını daha da genişleterek ekibi, yazarları ve okurlarıyla; kendi tanımları ve kendi düşünce dayanakları üzerinde yükselen bir zihin ve kültür dünyası inşa edebilmeyi vaat ediyor. Bu inşa için bir eliyle kültürel mirası; ahlakî, ilmî ve edebî kıymetleri her dem yeniden işlemeyi ve gündemde tutmayı amaçlarken, bir eliyle de yarını kuracak bir ülküyü işaret ediyor.

Cins; klasik edebiyattan modern edebiyata, İslam düşüncesinden Batı düşüncesine, sosyolojiden felsefeye, tarihten aktüele, kısacası kültüre ve düşünceye ait her cephede bir askeri olan gönüllü bir fikir ordusu…