Genç Şeflere İlham Kaynağı Olacak 'Lokma Dergisi' Çıktı



Yeni Şafak, TV Net, Derin Tarih ve Kırmızı Beyaz gibi medyanın öncü yayın organlarını çatısı altında toplayan Albayrak Holding medya alanında yeni hamlelere devam ediyor. Bünyesine yeni bir dergi daha ekleyen Albayrak Holding Türk ve dünya mutfağından zengin yemek tariflerinin yer aldığı yemek dergisi Lokma ile genç ve başarılı şeflere ilham kaynağı olacak.

Kanaat Etmek, Şükretmek
 
Albayrak Holding'in bünyesine kattığı yemek dergisi Lokma bu ay bayilerdeki yerini aldı. Portakal Ağacı portalı ile birlekte çıkan, Türk ve dünya mutfağından zengin yemek tariflerinin yer aldığı Lokma Mihrabat Korusu’nda gerçekleştirilen bir programla tanıtıldı.  Albayrak CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat yaptığı konuşma da Lokma dergisinin ismine değindi. Lokma isminin kanaat etmekten geldiğini  ifade eden Bolat "Lokma Dergisi yemek kültürü alanında geniş bir muhtevayı okuyucularına sunarken kanaat etmek, şükretmek sorumluluğunu da taşıyacak" dedi.

Amaç Türk Yemeklerini Daha İyi Sunmak

“Annemin yemeklerinden daha iyi yemek yapmak için yola çıktım” diyen Lokma dergisinin Yayın Yönetmeni  Hatice Özdemir Tülün derginin ortaya çıkış serüvenini anlattı “Portakal Ağacı Türkiye’de daha bloglar bu kadar yaygın değilken bir yemek bloğu olarak başlayan bir internet. 10 yıl boyunca Türk mutfağından dünya mutfağına kadar birçok tarif denedim ve kısa bir sürede 2 milyon takipçim oldu. Dünyadaki yemek tarifleri çok iyi kitaplaştırılmıştı. Onları gördükçe Türk yemeklerinde çok iyi sunulacağını düşündüm. Albayrak Holding bize bu konuda çok destek oldu ve Lokma dergisi ortaya çıktı”

Kolay Tarifler Var

Lokma dergisinin diğer yemek dergilerinden ayıran özelliğinin tarifler olduğunu belirten Tülün, yabancı dergilerin kendisine büyük ilham kaynağı olduğunu belirtti.  Türk yemeklerini hak ettiği görsel kalitede sunduklarını anlatan Tülin “Bir yemek dergisinde sadece iki tarif bulabiliyordunuz. Biz derginin her sayfasında damak tadımıza uygun yemek tarifi veriyoruz. Dergide evde bulunan malzemelerle yapılacak kolay yemek tariflerine yer verdik” şeklinde konuştu.

Genç Şeflere İlham Kaynağı Olacak

Türk ve dünya mutfağının zengin tariflerinin yer aldığı Lokma dergisi her ay bir bölgenin yemek tariflerinin yer veriyor. Bu ay Rize iline ait yemek tariflerini okuyucuyla buluşturan dergi, bir sonraki ay da Erzurum ilinin mutfağını sayfalarına taşıyacak. Lokma dergisinin Türkiye’nin en başarılı ve genç şeflerine ilham kaynağı olmasını hedeflediklerini ifade eden Tülün, “Dergideki yemek trafilerini deneyenler sevdikleri insanlarla bir araya gelsinler istiyorum” dedi.